27 Mayıs 2010 Perşembe

Yeni Proje Yeni Site

Merhabalar,

Yeni bir proje için yeni bir site daha açtık.

Projedeki amacımız yarasalar için önemli olan mağaraları belirlemek ve bu alanların koruma altına alınması için girişimde bulunmak. Önemli yarasa mağaralarının belirlenmesi için şu formu doldurarak çalışmaya siz de katkıda bulunabilirsiniz.

Arazi çalışmalarının yayına buradan da devam edeceğiz.

Görüşmek üzere.

6 Mayıs 2010 Perşembe

CNN Türk Her Yerde Bir Haber var - Yarasalar

Güven İslamoğlu'nun sunup yönettiği Her Yerde bir Haber Var isimli programın çekimleri için Kırklareli'ye gittik. Emrah, Havva ve Mehmet'den oluşan ekip ile Kıyıköy ve Horataşı Mağaralarına giderek çekim ekibine yarasaları ve mağaraları tanıttık. Derneğimiz ve mağaracılık hakkında bilgi verdik. Yarım saatlik programı aşağıda izleyebilirsiniz:

BUMAD - Her Yerde Bir Haber Var from Mehmet Emre Döker on Vimeo.

25-27 Aralık 2009 Kızılin Mağarası

25-27 Aralık 2009 tarihinde Burdur’da bulunan Kızılin Mağarası’na gezi düzenlendi. Daha önce Burdur Müzesi ile yapılan çalışmalarda çıkarılan buluntulara ek olarak Antropologların değerlendirebilmesi için kemik parçaları ve bazı toprak eşyalar daha çıkarıldı. Bu arada bir grup fotoğraf çekerken, bir başka grup da Mayıs ayında bırakılan son ölçüm noktasından sonra iki alt kola döşeme yaparak indi ve ölçüme devam etti.

Katılanlar: Aslı Döker, Arkadaş Özakın, Başak Akçakaya, Begütay Temurhan, Bülent Genç, Emrah Çoraman, Gülfer Duran, Havva Yıldırım Çoltu, Kürşad Erson, Levent Gökkuş, Emre Öztürk, Mehmet Emre Döker, Melis Oktay, Metin Albükrek, Murat Buğu, Murat Yüksel, Mustafa Emre Ertem, Ozan Küçükbağış, Suat İshak, Süha Yararbaş.



Mayıs 2009'da Burdur Müzesi ile ortak yapılan çalışmadan derlenen videoyu aşağıda izleyebilirsiniz:



Kizilin Magarasi from Mehmet Emre Döker on Vimeo.

27-28 Kasım 2009 Cirbin Ali - Aksu Mağaraları

Kurban Bayramı tatilini değerlendirmek üzere 27 Kasım 2009 tarihinde İzmit'te bulunan Cirbin Ali Mağarası'na, 28 Kasım 2009 tarihinde de Düzce'de bulunan Aksu Mağarası'na gidildi.

Katılanlar: Başak Akçakaya, Burçak Akçakaya, Emrah Çoraman, Havva Yıldırım Çoltu, Melis Oktay, Murat Yüksel, Sencer Çoltu, Serhat Köz (Cirbin Ali Mağarası) – Atilla Evrim Gücün, Başak Akçakaya, Burçak Akçakaya, Deniz Martin, Erdi Canbay, Havva Yıldırım Çoltu, İsmail Onur Gürses, Murat Buğu, Murat Yüksel, Nurkan, Pelin Kurt, Ozan Küçükbağış, Özgün Sarısoy, Sencer Çoltu, Serhat Köz (Aksu Mağarası)

24-25 Ekim 2009 Dupnisa - Yenesu Gezisi

24-25 Ekim 2009 tarihinde, BÜMAK ve İTÜMAK birlikte Dupnisa ve Yenesu mağara gezilerine katıldık. Eski-yeni pek çok üyenin katıldığı geziler oldukça kalabalık ve keyifli geçti.

Katılanlar: Bir dünya adam :)

13-14 Kasım 2009 Doğa Sporları ve Bilim Sempozyumu

Bu sene 13-14 Kasım 2009 tarihlerinde beşincisi gerçekleştirilen olan Doğa Sporları ve Bilim Sempozyumuna, Kırklareli Projesi boyunca bizden yardımlarını esirgemeyen Kadir Boğaç Kunt'un hazırlayıp sunduğu "Speleoloji ve Mağaracılık" isimli bildiri ile katıldık. 14 Kasım Cumartesi günü saat 14:00'deki sunumumuz ardından,

- genel olarak outdoor spor yapan insanlar mağaracılığın daha çok farkına varıldığı,
- mağara kazalarında kurtarmanın, diğer spor dallarına göre daha farklı olduğunun ayrımına varıldığı,

localarda ise,
- mağaracılık derneklerinin birleşerek dağcılıktan farklı bir federasyon yapısı içinde birleşmesinin ne kadar önemli bir sivil toplum hareketi olduğu konuşuldu.